“Скачай“ в театър „София“

Скейтъри, RnB танци, паркур хватки и лафове, директно взети от улицата – това е едната страна на спектакъла „Скачай“. От другата страна са бригадирите и отрядниците, развели червени знамена, момчетата, които тайно пушат „Стюардеса“ по кюшетата и слушат Beatles на огромни магнетофони.
Драматургът Здрава Каменова с лекота събира тези светове в премиерния мюзикъл „Скачай“ в Театър „София“. Дори нещо повече – тя е автор дори на текстовете на песните, както на днешните фльорци, които се подканват „да отидем в мола“, така и на възторжените бригадири и милиционери от 60-те, които съблюдават обществения ред.

Очевидно е, че мюзикълът не е лесен жанр, защото пукнатините в хореографията и вокалните изпълнения лесно си личат. От друга страна „Скачай“ на режисьора Калин Ангелов е от онези спектакли, които лесно ще бъдат припознати от публиката – освен, че е свеж, има добра разказана история и хубави диалози, но е на лице и задължителната доза ирония.

Не е проблем и за дебютанта Калин Пачеръзки да влезе в ролята – независимо дали се намира на булевард „Мария Луиза“ в днешна София или отваря вратата и прекрачва булевард „Георги Димитров“ от 60-те. Личи си, че и останалите Милена Живкова, Сава Пиперов, Дария Симеонова, Лора Мутишева, Силвия Петкова, Юлиян Рачков, работят като един екип. Независимо дали танцуват, рапират или скачат.

You may also like...