Приказка за попа и неговият слуга Глупан

Казачок и руски народни песни, разлюляно море и дяволи, които подскачат насам-натам… И още – герои, облечени като бъчва, като чайник и дори като чаени чашки. Накрая на сцената се появява и чисто бял кон… По правило, спектаклите на Боньо Лунгов са пищни и запомнящи се, а „Приказка за попа и неговия слуга Глупан“ в Столичния куклен театър не прави изключение.

На пръв поглед това е типичната руска приказка, но толкова цветна и динамична, че не остава нито за момент хлапетата да се разсеят. Защото историята е разказана чрез цветовете и музиката.

Боньо Лунгов е направил адаптацията на известната „Приказка за попа и неговият слуга Глупан“ на Пушкин, в която хитрият поп си търси слуга, който да върши всичко без пари. И наистина успява да открие такъв предан човек. Разбира се, цената, която трябва да плати накрая, е солена.

Сценографията е дело на Ханна Шварц, а музиката – на Люпчо Мирковски. А зад на сцената са познати актьори като Станимир Гъмов, Силвия Петрова, Георги Стоянов, Елена Русалиева, Румен Угрински, Галина Савова, Мариета Петрова,

Представлението е за деца над 4 години, но това е много условно, защото на места родителите са забавляват дори повече.

„Приказка за попа и неговият слуга Глупан“ ще се играе в Столичния куклен театър на 17 март от 10.30 и 12.00 часа.

You may also like...