Ману Чао идва пак

Ману Чао ще зарадва българските си почитатели това лято. Френският музикант ще се качи на сцената в зала „Фестивална“ в София на 16 септември в рамките на турнето La Ventura, съобщиха организаторите Loud Concerts и клуб „Строежа“.

Изпълнителят на хитове като Me Gustas Tu, Clandestino и Bongo Bong не идва за първи път у нас. Преди две години той изнесе страхотен спектакъл, взривоопасна смес от ска, реге, пънк, салса и рок. И този път изживяването няма да е по-различно.

Французинът с испански корени има почитатели в цял свят не само заради музиката, която прави, но и заради активната си социална ангажираност. Той е антиглобалист, защитник на екологични каузи, определя се като „гражданин на момента“ и почитател на Боб Марли. Носител е на испанската награда „Гоя“ за филмова музика и две номинации за „Латино Грами“. Сингълът му Bongo Bong през 1998 го прави световноизвестен, a албумът Clandestino, който се появява на пазара същата година придобива платинен статус.

В песните си пее на френски, испански, арабски, португалски, английски и волоф.

 

Билетите за концерта на Ману Чао вече са в продажба в мрежата на Ticketstream в цялата страна. За съжаление билетите са ограничени до 3000 броя. Цената им на предварителна продажба, както и на място в деня на събитието е 50 лева.

You may also like...