„Съдилището” на Стефан Командарев открива 18-ия София Филм Фест

 

В главните роли ще видим Асен Блатечки, Мики Майнолович, Ованес Торосян, Параскева Джукелова

Със „Съдилището” на режисьора Стефан Командарев ще бъде открит тазгодишния София Филм Фест. Филмът е копродукция между България, Германия, Хърватска и Македония, а преди да стигне до финалната версия на сценария, Стефан Командарев прави 11 варианти. Консултанти са Милена Йелинек и Том Абрамс (с „Оскар” за сценарий на късометражен филм). В сценарния екип, освен Стефан Командарев, са Марин Дамянов и Емил Спахийски.

Филмът показва сложните взаимоотношения между баща и син, които трябва да се върнат към забравеното минало, за да срещнат дълго пазени тайни и да преоткрият пътя към себе си и всичко това на фона на едни от най-живописните места в Родопите.

В главните роли ще видим Асен Блатечки, Мики Майнолович, Ованес Торосян, Параскева Джукелова както и много други добре познати актьори. Оператор е Красимир Андонов, а в „Съдилището” ще видим много сцени заснети с помощта на алпинисти и каскадьори.  Филмът е и със специалното участие на Христо Мутафчиев, а автор на музиката е Стефан Вълдобрев.

„Съдилището” ще бъде представен ексклузивно в рамките на „София Филм Фест” и едва през месец октомври ще може да бъде гледан в киносалоните из цялата страна.

Филмът показва сложните взаимоотношения между баща и син, които трябва да се върнат към миналото

Стефан Командарев е роден в София през 1966 година, завършва Медицинска академия в София през 1993, а през 1999 година — кино и ТВ режисура в Нов български университет. В неговата филмография са късометражните „Балонът” (1997) и „Случайни чаши” (1998), документалните „Пътят на хармонията” (2001), „Хляб над оградата” (2002), „Азбука на надеждата” (2003), „Градът на жените баданте” (2009), „Русенска кървава сватба” (2009) и пълнометражните „Пансион за кучета” (2000), „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” (2008) и „Съдилището” (2014).

 

You may also like...