„Аз, Сизиф“ идва в София

 

Фотограф: Иван Дончев

 

Кукленото представление за възрастни  „Аз, Сизиф“ става част от репертоара на Младежки театър „Николай Бинев“. Спектакълът на Веселка Кунчева идва с куп отличия и награди и беше едно от събитията на миналата година. Той идва с  номинация „ИКАР“ 2014 за куклен спектакъл и с награда за експериментални и нови форми, с наградата на младата театрална критика, с наградата за мъжка роля на Христо Таков, с наградата за сценография на Мариета Големахова и наградата за авторска музика на Христо Намлиев от международен куклен фестивал за възрастни „Пиеро“ 2013.

В София спектакълът ще се играе два пъти в месеца на Камерна сцена в Младежкия театър „Николай Бинев“ от 19 ч. Датите за март са 7-ми и 23-ти.

„Аз, Сизиф“ е спектакъл на продуцентска къща „Контраст Филмс“, а авторите изследват пътя на непрекъснатото завръщане на Човека към себе си.

 

Фотограф: Иван Дончев

„По какъвто и път да тръгне, в каквото и да се опитва да се превърне, каквито и бягства да прави, Човек вечно се завръща към себе си. Човешкият живот е повторение на едно и също действие. Спираловидно, еднакво, предвидимо“, казват авторите на представлението.

You may also like...