„Всичко ще бъде наред” на Вендерс идва на София Филм Фест

1_Every-Thing-Will-Be-Fine-Szenenbild-1 (1)
Новият филм „Всичко ще бъде наред” на Вин Вендерс ще има специална премиера на 20-ия София Филм Фест, съобщиха организаторите на фестивала. Филмът е част от специалната програма от 3D филми на Вендерс, посветена на неговата 70-годишнина. Вендерс лично ще представи всеки филм в ексклузивни видеообръщения към публиката на София Филм Фест.
Световната премиера на „Всичко ще бъде наред” беше на „Берлинале” миналата година, където режисьорът получи „Златна мечка” за цялостен принос към киноизкуството.
Няма кой знае каква изненада, че Вендерс се обръща отново към триизмерната технология след успеха на „Пина“, посветен на Пина Бауш и номиниран за документален „Оскар”. Сега Вендерс обяснява, че противно на разбиранията, че 3D технологията задължително се свързва с представата за екшън и зрелище, той разказва една много интимна лична история, която се интересува предимно от вътрешния свят на героите. Според него 3D-камерите могат да хванат стихиите вътре в човек. Пък и с новия си филм Вендърс не смята да изневерява на стила си и продължава да вярва, че забавянето на скоростта е най-големия лукс, който може да си позволи съвременният човек.

2_Every-Thing-Will-Be-Fine-Szenenbild-4
В програмата на юбилейния 20-и София Филм Фест е включен троен 3D Вендерс – акцент – публиката ще може да види „Пина”, изключителния документален филм „Катедрали на културата” и най-новия му филм.

„Всичко ще бъде наред” проследява последствията върху живота на писателя Томас (в ролята Джеймс Франко), който неволно убива дете в автомобилна катастрофа. Томас се опитва да продължи напред, да се пребори с демоните си, но травмата оставя траен белег и преобръща живота му. Променя го и като писател, но не по начина, който той е очаквал.

„Всичко ще бъде наред” е продукция на Германия, Швеция, Норвегия, Канада, САЩ и Франция. Драматичната 3D история на Вендерс е по сценарий на Бьорн Олаф Йоханесен, с когото режисьорът се запознава на фестивала в Сънданс преди години.

3_Every-Thing-Will-Be-Fine-Szenenbild-9

Снимките на филма започват през август 2013 в Монреал, Канада, а освен Джеймс Франко, Вендерс кани за главна роля в него и Шарлот Генсбур („Нимфоманка”, „Меланхолия”, „Антихрист” на Ларс фон Триер).

You may also like...