„Малък сезон“ с богата програма

SFumato

Сцена от ателието „Онова нещо“ Фотограф Цочо Бояджиев

Точно десет дни – от 24 юни до 3 юли, ще продължи тазгодишният „Малък сезон“ в Театрална работилница „Сфумато“. За тези десет дни публиката ще може да избира между повече от 50 събития – не само театрални спектакли, но също и ателиета, дискусии, филмови прожекции, работилници и дори изложби.

Началото беше поставено с историите на ръба между тъмнината и светлината – разказите за вампири, самодиви и върколаци от ателието „Онова нещо“ по текстове на Йордан Радичков. Ателието се проведе по-рано тази година – през февруари и март, под ръководството на Маргарита Младенова и Иван Добчев, а резултатът беше представен вече няколко пъти пред публика. Само че „Онова нещо“ има потенциала за много по-дълъг театрален живот – заради енергията в него и заради смелостта от прекрачването на границите.

Sfumato2

Ателието по текстове на Йордан Радичков „Онова нещо“ откри „Малкия сезон“ тази година Фотограф Цочо Бояджиев

Сред акцентите в този „Малък сезон“ на Сфумато са още гостуването на „Моята смърт или Те казаха, че ме обожават“ на гръцкия режисьор Андреас Андреу. Спектакълът е показан за пръв път като work-in-progress в Кралската академия за драматично изкуство в Лондон през 2014 г.

Сараевският военен театър идва с „Трамвай „Желание“ на Тенеси Уилямс.

Тази година ще се проведе и майсторски клас SECOND HAND, воден от Маргарита Младенова и Иван Добчев с участие на Театър ISO и български артисти. Проектът е организиран от Съюза на театрите на Европа (UTE) в сътрудничество с Театрална работилница “Сфумато”.

Във вторник – на 28 юни пред театъра ще се проведе и ателието „Боговете търсят добрия човек от Сечуан“ сci студенти по режисура І курс от класа на проф. Иван Добчев в НАТФИЗ.

В сряда отново пред театъра ще видим резултатите от друго ателие – „Бохемски нощи“ по стихове на Димчо Дебелянов, Александър Вутимски, Георги Рупчев, Христо Смирненски и Димитър Подвързачов с участието на студенти по актьорство ІІ курс от класа на проф. Маргарита Младенова.

В програмата са включени и прожекции на филми на млади режисьори от класа на Георги Дюлгеров. А студентите от Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще представят „Последния страстен любовник“ от Нийл Саймън под режисурата на Недялко Делчев на 26 юни – неделя, от 20.30 часа.

You may also like...