Киномания 2017 – за най-малките

Lili1

И в тазгодишното издание на Киномания е отделено специално внимание на децата. Ето и филмите, които са подходящи и за деца, и за възрастни.

На първо място това е българският игрален „Лили Рибката” на режисьора Ясен Григоров, който сам определя, че това е семеен филм. По думите му „Лили Рибката“ е филм за любовта във всичките й измерения, но също и за силната връзка между поколенията. Детските роли се изпълняват от Дарина Досева, Калина Асенова, Боян Григоров, Калоян Минчев, които са партньори на Стоян Радев, Добрин Досев, Койна Русева, Елена Кабасакалова,  Калин Сърменов, Десислава Спасова, Красимир Ранков, Линда Русева, Николай Урумов, Красимира Демирова, Луизабел Николова. Ще видим и Татяна Лолова, преобразена като колоритна магьосница. Филмът вече спечели награда за цялостно творчество на фестивала „Златна Роза” във Варна.

Lili

Второто предложение за децата на Киномания 2017 е „Кончето на Уенди” на режисьора Дагмар Зойме. Филмът проследява живота на момиченцето Уенди след случайната й среща с кончето Дикси.

„Тад Джоунс и изгубеният град” е третото предложение за малките почитатели на кинофестивала. Анимационният филм ще ни срещне с най-непохватния приключенец в света – нещо като Индиана Джоунс, който обаче се бори за любовта си.

You may also like...